Medidas reglamentarias de un campo de futbol

Zakoni igre ~ zakon 1 ~ igrišče

Naši športniki so nogometaši, zato upoštevajo zakone igre, ki jih je določil Odbor mednarodne nogometne zveze (IFAB). Pomembno je, da so naše nogometne izkušnje čim bolj podobne tistim, ki jih na televiziji vidijo mladi navijači, ki jih motivirajo svetovno prvenstvo FIFA, liga prvakov UEFA in domače profesionalne lige, kot so angleška Premier League, španska La Liga in nemška Bundeslige. Uporaba pravil igre IFAB kot podlage za športna pravila CP Football zagotavlja univerzalno razumevanje in ponuja osnovo za delo, ki je bila razvita z velikim strokovnim znanjem in viri.
Skupine FT1, FT2 in FT3 so edine, ki so na voljo.
Med igro mora biti na igrišču vsake ekipe ves čas vsaj en (1) igralec razreda FT1, sicer mora ekipa igrati z enim igralcem manj. Med igro ima lahko vsaka ekipa na igrišču vedno le enega (1) igralca razreda FT3.
Pravila se lahko za tekme igralcev, mlajših od 16 let, nogometašic in nogometnih veteranov (starejših od 35 let) spremenijo na enega ali vse naslednje načine, če s tem soglaša zadevna nacionalna nogometna zveza in če se ohranijo načela teh Pravil:

Nogometno igrišče del-2 pravila in predpisi v telugu, ki jih srinu

Igrišče mora biti pravokotno, njegova širina ne sme presegati dolžine. Širina ne sme biti večja od 80 jardov (73,15 metra) in manjša od 65 jardov (59,44 metra), dolžina pa ne sme biti večja od 120 jardov (109,72 metra) in manjša od 110 jardov (100,58 metra); vendar se lahko po predhodnem pisnem soglasju tekmovalnih institucij uporabijo tudi igrišča z manjšimi merami od minimalnih. 75 jardov (68,58 m) krat 120 jardov je popolno merilo (109,73 m).
– Na vsakem koncu igrišča je ciljno območje opredeljeno na naslednji način: Šest jardov (5,5 metra) od notranje strani vsake vratne palice se začrtata dve črti, ki sta pravokotni na golovo črto. Ti črti segata 6 jardov (5,5 metra) v igralno polje in sta povezani s črto, ki je narisana vzporedno z golovo črto. Ciljno polje je opredeljeno kot območje, ki ga omejujeta ti črti in gol črta.
– Na obeh koncih igrišča je ciljno območje opredeljeno na naslednji način: Šest jardov (5,5 metra) od notranje strani vsakega vratnega stebra sta dve črti, ki sta pravokotni na golovo črto. Ti črti segata 6 jardov (5,5 metra) v igralno polje in sta povezani s črto, ki je vzporedna z golovo črto. Ciljno polje je opredeljeno kot območje, ki ga omejujeta ti črti in gol črta.

Načrt za enostavno označevanje nogometnega igrišča

Nogometno igrišče: Nogomet je ekipni šport, v katerem dve ekipi z 11 igralci tekmujeta na velikem pravokotnem travnatem igrišču s kroglasto žogo, ki se brca, dokler ne pristane v mrežastem prostoru, imenovanem cilj.

Merjenje nogometnega igrišča | velikost nogometnega igrišča

Cilj igre je doseči gol tako, da kroglasto žogo spravite v vrata nasprotne ekipe. V igri zmaga ekipa, ki doseže največ golov. Če imata obe ekipi enako število zadetkov, se igra imenuje neodločen rezultat, ali pa se za nadaljevanje igre dodelijo dodatne minute ali pa se za odločitev o zmagovalcu izvede kazenski strel, odvisno od oblike igre.
To je eden redkih športov, pri katerem je prepovedana uporaba rok. Vratarji ali igralci, ki so postavljeni ob vhodu v mrežo, so edini igralci, ki lahko med igro uporabljajo roke za igranje z nogometno žogo, in to samo v svojem kazenskem prostoru.
Nogometni stadion je v nasprotju z večnamenskim stadionom izraz, ki se uporablja zlasti v Združenih državah Amerike in Kanadi za športni stadion, ki je zgrajen ali temeljito prenovljen za nogomet in katerega glavna funkcija je prirejanje nogometnih tekem. Na nogometnem stadionu se lahko izvajajo tudi druge športne dejavnosti (kot so lakros, ameriški nogomet in ragbi) in koncerti, vendar sta njegova arhitektura in namen namenjena predvsem nogometu. Nekateri stadioni (na primer Toyota Park, Toyota Stadium in Mapfre Stadium) imajo na enem koncu stadiona stalni oder za koncerte.

Specifikacije za stadion za svetovno prvenstvo v nogometu

Meritve igrišča so običajne. Čeprav vsa igrišča niso enako velika, se mnoge profesionalne ekipe odločijo za stadione, ki merijo 105 x 68 metrov (115 yd 74 yd) s površino 7 140 kvadratnih metrov (76 900 sq ft; 1,76 acres; 0,714 ha).
Igralna površina za nogometno zvezo je nogometno igrišče (znano tudi kot nogometno igrišče) [1. Zakon 1 Pravil igre, “Igrišče”, opredeljuje njegove dimenzije in oznake. 2] Medtem ko amaterske in rekreativne ekipe pogosto igrajo na umazanih igriščih, je igrišče običajno narejeno iz naravne ali umetne trave. Barva umetnih površin mora biti zelena.
Vse linijske oznake igrišča so del določenega polja. Žoga, ki je na primer na stranski črti ali nad njo, ostane na igrišču, prekršek, storjen nad golovo črto kazenskega prostora, pa pomeni kazen. Žoga mora popolnoma prečkati stransko črto, da bi bila izven igre, žoga pa mora popolnoma prečkati golovo črto (med vratnicama), preden je mogoče doseči gol; če je del žoge še vedno na črti ali nad njo, je žoga še vedno v igri.