Talla de guantes de boxeo

Kakšno velikost boksarskih rokavic naj uporabim?

Če izmerite premer svoje dominantne roke tik pod členki, lahko preprosto ugotovite, kakšno velikost rokavic potrebujete. Ko ste opravili meritve, v spodnji tabeli ugotovite, kakšna je vaša velikost. Za več podrobnosti si oglejte tudi naš videoposnetek z navodili.
Velikost vašega pokrivala za glavo je odvisna od velikosti vaše prilegajoče se kape. Izmerite premer glave 1″ nad ušesi, da določite velikost svojega prilegajočega se klobuka. Oglejte si naše naglavno pokrivalo s tehnologijo Flex-Panel, ki je prilagodljivo in se dobro prilega. Za več podrobnosti si oglejte tudi naš videoposnetek z navodili. Ustni ščitniki so na voljo v različnih velikostih in se lahko režejo s škarjami.

Kako izbrati prave rokavice

Boks je bil vedno eden mojih najljubših športov. V resnici sem se kot otrok boril z boksom in vedno me je fasciniralo, kakšne velikosti boksarskih rokavic so na voljo in kakšen položaj imajo posamezne velikosti. Pogosto sem se spraševal o velikosti rokavic, ki jih uporabljajo profesionalni boksarji na velikih tekmovanjih.
Rokavice s težo 10oz so primerne za obrambne boksarje, saj so večje in običajno bolje blokirajo nasprotnikove udarce, medtem ko so rokavice s težo 8oz idealne za borce za knockout, saj so manjše in lahko močno udarijo nasprotnika.
Velikost in teža boksarskih rokavic je odvisna od številnih dejavnikov, vključno z vašo višino in težo ter količino treninga. Za pomoč pri izbiri ustrezne velikosti rokavic je bila izdelana preprosta preglednica.
Če tehtate med 63 in 73 kilogrami, sta najboljša izbira rokavica za vrečo s težo 12 unč in rokavica za sparing s težo 16 unč. Prav tako se bodo v težkem razredu od 74 do 90 kg uporabljale enake rokavice kot v težkem razredu od 63 do 73 kg.
Če tehtate manj kot 45 kg, so za delo v vreči najboljše rokavice 6oz. Čeprav so te rokavice zasnovane za otroške roke, se bolje obnesejo za vaš težnostni razred, za sparinge pa so primernejše 12oz ali 16oz rokavice.

Vodnik za začetnike za določanje velikosti boksarskih rokavic – ne delajte

Če prvič iščete par boksarskih rokavic, boste opazili, da se te ne merijo po višini, temveč po teži. Zlahka se znajdete v zadregi, ko se odločite, kaj kupiti, vendar vam pri tem pomagamo.
Na prvi pogled se zdi tehtanje rokavic čudno, vendar je vse odvisno od tega, koliko oblazinjenja in varnosti imajo posamezne rokavice. Glede na to, kaj počnete, boste morda želeli bolj ali manj oblazinjeno rokavico – če le nežno udarjate po blazinah, boste zaradi hitrosti morda želeli tanko oblazinjeno rokavico; če pa se spopadate in vadite udarjanje drugega posameznika, boste želeli rokavico z več oblazinjenja, da ga ne poškodujete po nepotrebnem. Načeloma velja, da bolj ko je rokavica oblazinjena, težja je.
Velikost predelov za roke je običajno precej univerzalna, zato bi morali svoje roke načeloma spraviti v večino boksarskih rokavic velikosti odraslih. Po drugi strani imajo rokavice višje teže več oblazinjenja in so tudi fizično večje, tako da če imate velike roke, bo težja rokavica morda bolj udobna.

Boksarska oprema – boksarske rokavice pravilne velikosti

Dodajanje prave opreme v športno torbo je prvi korak k temu, da boste v telovadnici dosegli pravi učinek. Kakovostne rokavice bodo boksarjem pomagale, da bodo njihove roke med vadbo varne in zaščitene. Boksarske rokavice, tako kot druga zaščitna oprema, delujejo bolje, če so ustrezne velikosti. Boksarske rokavice so na voljo v različnih velikostih, od tistih za splošno vadbo do tistih, ki so namenjene posebej za večer boja. Če veste, kako najti boksarske rokavice prave velikosti in kako ugotoviti, kateri slog boksarskih rokavic je najprimernejši za vas, boste bližje temu, da v svojo boksarsko rutino dodate zamah v težki kategoriji. S temi koristnimi predlogi torej prehodite razdaljo s profesionalno boksarsko opremo in poiščite prave rokavice. MERITVE, ki se uporabljajo za določanje prave velikosti boksarskih rokavic
Kljub podobnemu videzu so lahko boksarske rokavice prilagojene za opravljanje posebnih nalog. Obstajajo tri različne vrste tekmovalnih boksarskih rokavic in dve različni vrsti tekmovalnih rokavic. Vsaka oblika ima posebno kakovost, ki je idealno primerna za predvideno uporabo. ROKAVICE V VREČI
Rokavice za vrečo, kot pove že ime, so namenjene uporabi v težki vreči, pace bagu ali pripravi na blazini. Rokavice za vrečko imajo manj oblazinjenja na členkih kot večina vrst boksarskih rokavic. Čeprav se izdelek z manj oblazinjenja lahko zdi protisloven, so rokavice za vrečko zasnovane tako, da lahko boksarji čutijo svoje udarce in se navadijo na učinek. Če se borcu pokvari oblika ali če je izveden neroden udarec, mora to občutiti v vrečasti rokavici in se temu ustrezno prilagoditi. ROKAVICE ZA TRENING